skip to Main Content

SOCEC

Proiectul contribuie la valorificarea potențialului pe care îl are lunca inferioară a Dunării, o zonă cu elemente naturale extrem de valoroase, printre care cele aproximativ 135 – 140 de ostroave care adăpostesc specii de plante rare.

FINCare

Uniunea Națională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților din România UNCARSR si Laboratorul de Solidaritate au demarat proiectul FINCare – Alfabetizare financiară prin instituții financiare sociale, un proiect pentru dezvoltarea capacității de educare financiară a caselor de ajutor reciproc din România.

Obști și composesorate / Commons

Cercetarea extensivă a obștilor și composesoratelor românești este fără precedent. Baza noastră de date cuprinde 329 de obști și composesorate de pe tot teritoriul României. Am colectat date de la 20% din totalul acestora în România, reprezentând aproape 1/2 din pădurile deținute în comun și aproape 1/3 din suprafața pășunilor deținute în acest mod.

The extensive research of contemporary Romanian land commons is unprecedented. Our database includes 329 surveyed cases of commons. We collected data from 20% of the existing number of commons in Romania, accounting for nearly 1/2 of the forests owned by the commons and nearly 1/3 of the surface of pasture owned.

Back To Top