skip to Main Content

Casa de Ajutor Reciproc CFR Rm. Vâlcea IFN

CAR CFR RM. VÂLCEA a fost înregistrată în 1983 ca o asociație non-profit, care respectă principiile de cooperativă, pentru a sprijini și a oferi ajutor financiar membrilor săi, inițial muncitori feroviari. Cooperativa s-a deschis pe piața locală la sfârșitul anilor ’90 – extinzându-se de la o relație comună bazată pe locul de muncă (profesională) la o relație bazată pe proximitatea teritorială – permițând oricărei persoane cu venituri formale și permanente din județul Vâlcea să devină membru.

A fost înregistrată ca un tip special de organizație non-profit, Casă de Ajutor Reciproc (CAR), furnizând servicii financiare nebancare (economii și împrumuturi) și, ca atare, listată într-un registru special al Băncii Naționale a României al instituțiilor financiare nebancare (IFN). CAR respectă principiile cooperării și este afiliată uniunilor la nivel regional și național, aceste uniuni acționând ca al doilea și al treilea nivel cooperativ de integrare, dezvoltat pe baza principiului cooperării dintre cooperative. În decembrie 2019, cooperativa număra 4.624 de membri.

Sediul central al cooperativei este situat în Râmnicu Vâlcea, capitala județului Vâlcea. CAR CFR IFN funcționează prin 7 sucursale suplimentare, care deservesc 4 comunități urbane și 3 comunități rurale, dintre care cea mai importantă se află în Drăgășani.

Studiul de caz în forma extinsă, poate fi consultat la acest link.

 

Back To Top