skip to Main Content

COOPERATIVA PROVINCIAL AGRARIA Y GANADERA SAN ISIDRO-CASI

Cooperativa CASI este cea mai veche cooperativă agroalimentară din Almería. Este o cooperativă lider în producția și exportul de roșii, deși este, de asemenea, dedicată altor produse, cum ar fi pepenele verde, pepenele galben, dovlecei, castraveți și ardei. Se remarcă prin faptul că este o cooperativă tradițională cu mai mult de 75 de ani de istorie, care a știut cum să se adapteze la nevoile pieței, luptând în ultimii ani pentru a crește varietatea produselor cu valoare adăugată pentru a se putea diferenția pe piață și pentru a continua să fie foarte competitivă.

În plus, o mare parte a producției sale este ecologică și are numeroase certificate de calitate care demonstrează know-how-ul și angajamentul său față de siguranța alimentară și a mediului. Deși s-a remarcat întotdeauna prin intermediul licitațiilor și prin sistemul său de marketing, în ultimii
ani a crescut substanțial vânzările directe.

Principala problemă cu care trebuie să se confrunte este creșterea semnificativă a importurilor în Europa și Spania din țări terțe, cum ar fi Marocul sau Turcia, care pot produce mai ieftin, deoarece salariile lucrătorilor lor sunt mult mai mici și sunt supuse unor controale mai reduse privind siguranța alimentară.Chiar și așa, a reușit să-și mențină prezența internațională datorită inovației constante și diversificării.

Studiul de caz în forma extinsă poate fi consultat la acest link.

Back To Top