skip to Main Content

VICASOL, S. COOP. AND.

VICASOL este o cooperativă cu peste 40 de ani de istorie în sectorul fructelor și legumelor care, după ani de muncă, efort și dedicație, a devenit un exemplu de inovare și adaptare la nevoile mediului productiv.

Dezvoltarea continuă a VICASOL se datorează strategiei de responsabilitate socială reflectată în codul său etic și codul de conduită, care se bazează pe criterii de onestitate, echitate și integritate.

Scopul cooperativei a fost întotdeauna să producă fructe și legume de calitate, să fie foarte conștientă de schimbările din jurul său, de așteptările și nevoile clienților, membrilor, mediului și angajaților. Mediul concurențial din domeniu a determinat-o să vină mereu în întâmpinarea
cererii consumatorilor.

Cooperativa a trebuit să se confrunte cu multe probleme, precum concurența puternică din partea țărilor terțe la intrarea produselor în Europa. Acestea pot produce la costuri mai mici și, prin urmare, se reduce marja de profit a fermierilor membri ai cooperativei. În acest context,
cooperativa încearcă permanent să-și diferențieze produsele pe piață prin adoptarea diferitelor măsuri de responsabilitate socială corporativă.

Studiul de caz în forma extinsă poate fi consultat la acest link.

Back To Top